Chat with us, powered by LiveChat

Bijkomend uitstel voor betaling bedrijfsvoorheffing en btw

Bijkomend uitstel voor betaling bedrijfsvoorheffing en btw

Vicepremier en minister van Financiën Alexander De Croo heeft aan de FOD Financiën de instructie gegeven bijkomend uitstel te geven voor de betaling van bedrijfsvoorheffing en btw voor de maand april. Dit bijkomend uitstel komt bij het uitstel voor de maand maart, wat al zorgde voor een liquiditeitsbuffer van 4,5 miljard euro voor zelfstandigen en bedrijven. Minister van Sociale Zaken Maggie De Block had voor de sociale bijdragen al uitstel mogelijk gemaakt voor de eerste twee kwartalen van 2020.

Alexander De Croo: “Heel wat Belgische bedrijven zijn hard getroffen door de strijd tegen het coronavirus. In maart hadden we reeds beslist om extra betalingsuitstel te verlenen voor bedrijfsvoorheffing en btw. Gezien de strenge maatregelen doorlopen in april, heb ik beslist om ook extra uitstel te verlenen voor de maand april. 

Concreet: de betalingstermijnen voor btw en bedrijfsvoorheffing worden met 2 maanden verlengd. Uitstel van betaling betekent dat men later kan betalen en dat de fiscus geen nalatigheidsinteresten en geen boetes int. Indien dit bijkomend uitstel niet afdoende is, kunnen ondernemingen met de FOD Financiën bijkomende betalingsmodaliteiten afspreken zoals een afbetalingsplan en de niet toepassing van nalatigheidsinteresten vragen.

De uiterste betalingstermijnen zijn:

  • voor bedrijfsvoorheffing: 15 juli 2020
  • voor btw: 20 juli 2020


Schrijf je in op onze nieuwsbrief InschrijvenSchrijf je in op onze nieuwsbrief