Chat with us, powered by LiveChat

Bestel nu “Vrijheid & Vooruitgang – 175 jaar liberale partij in België”

Vrijheid en vooruitgang. Daar strijdt de liberale partij al 175 jaar lang voor. Open Vld en MR vieren deze verjaardag met een groots Feest van de Vrijheid, maar ook met de uitgave van een boek.

Historici brengen in dit boek het verhaal van het Belgisch liberalisme tot leven. Met onuitgegeven foto’s, affiches, karikaturen, vele anekdotes en citaten. Liberalen schrijven aan de revolutionaire grondwet die burgers tal van fundamentele en democratische vrijheden geeft die vandaag meer dan ooit relevant zijn. Liberalen streven naar een bloeiend ondernemerschap en vrije handel waardoor ons land kan uitgroeien tot een industriële grootmacht en later een innoverende kenniseconomie. Liberalen vechten voor een algemeen toegankelijk onderwijs, de eerste sociale verzekeringen en de versterking en bescherming van onze democratie. Liberalen staan mee aan de wieg van de internationale samenwerking en de Europese Unie. Liberalen geven ook moderne zelfbeschikking over ons eigen leven, met het homohuwelijk, de abortus- en euthanasiewetgeving.

De partij is stevig verankerd in het verleden, maar bovenal gericht op de toekomst. Daarom besluiten partijvoorzitters Egbert Lachaert en Georges-Louis Bouchez het boek met een brief gericht aan de jeugd. Benelux-premiers Mark Rutte, Alexander De Croo en Xavier Bettel verzorgen het voorwoord samen met Europees President Charles Michel. Het boek is uitgegeven onder redactie van Corentin De Salle en Jimmy Koppen, directeurs van de studiediensten van MR en Open Vld.

Info: Uitgeverij Eik, 255 pagina’s in vierkleurendruk met hardcover, €29,9 per stuk. Het boek is leverbaar vanaf eind oktober. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief InschrijvenSchrijf je in op onze nieuwsbrief