Chat with us, powered by LiveChat

Lokale besturen mogen in de toekomst lichte snelheidsovertredingen aanpakken met GAS-boetes

Lokale besturen mogen in de toekomst lichte snelheidsovertredingen aanpakken met GAS-boetes

Steden en gemeenten zullen in de toekomst zelf lichte snelheidsovertredingen kunnen beboeten op plaatsen waar de snelheid is beperkt tot 30 of 50 km/u. Ze kunnen daarvoor een GAS-boete of Gemeentelijke Administratieve Sanctie uitschrijven. Het verzameldecreet mobiliteit, waarvan deze maatregel een onderdeel is, werd woensdag goedgekeurd in het Vlaams Parlement.

 

Lokale besturen stellen vandaag vast dat er amper handhaving is op wegen waar er een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur of 50 kilometer per uur geldt. Er wordt een kader gecreëerd waarin lokale besturen zelf GAS-boetes kunnen uitschrijven.

“Op deze manier krijgen steden en gemeenten de kans om zelf meer in te zetten op handhaving specifiek op die plaatsen waar weinig wordt gecontroleerd. Ook voor de verkeersveiligheid in onze gemeenten, niet alleen in schoolomgevingen, maar ook in woonwijken, is dit een goede zaak”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Lydia Peeters.

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Bart Somers: “Betere handhaving zal leiden tot een mentaliteits- en gedragswijziging van bestuurders in het verkeer en dat is nodig. De lokale besturen zijn de eerste partners van de Vlaamse regering om goed beleid te voeren. Met deze maatregel worden er opnieuw meer middelen en autonomie doorgeschoven naar het lokale niveau. Dit komt bovenop de extra financiering die tot nu toe voorzien was.”Schrijf je in op onze nieuwsbrief InschrijvenSchrijf je in op onze nieuwsbrief