Ellen Van Mechelen

Over Ellen

Ellen is een creatieveling. Wanneer ze geen concepten bedenkt of maquettes bouwt, test ze nieuwe recepten uit in de keuken, met een voorliefde voor desserts. In juni 2017 studeerde ze af als master in de architectuur en raakte ze tijdens die studie geboeid door de stedenbouw. Momenteel is ze laatstejaarsstudent in de ‘stedenbouw en ruimtelijke planning’. In haar masterproef onderzoekt ze de relatie tussen het afschaffen van de gewestplannen en het realiseren van de betonstop. Ellen groeide op in Merksem, samen met haar twee zussen en broer. Haar interesse in de politiek kreeg ze mee van haar nonkel Jef, die de politiek omschreef als: het spannende politieke leven. Bovendien zijn haar vader en Dirk Van Mechelen neven. Dirk was onder meer voormalig Vlaams minister van ruimtelijke ordening.

Open Vld is een partij die niet aan de zijlijn blijft staan, maar het probleem probeert aan te pakken. Bovendien gaan ze niet in op de spelletjes die andere proberen uit te lokken. Ze blijven bij hun kernwaarden en zien van alles het positieve in. Dat vind ik belangrijk.

Graag zou ik het maatschappelijk en politiek draagvlak inzake ruimtelijke ordening vergroten. Vandaag is dat draagvlak te klein en zijn er velen die niet goed gekend zijn met dit beleidsdomein. Doch is het een beleidsdomein waar iedereen ooit mee in aanraking komt. Het ruimtelijk beleid kan mee het mobiliteitsprobleem en het klimaatvraagstuk aanpakken. Onze (open) ruimte is van cruciaal belang, voor de natuur, het milieu, de mens…

 Schrijf je in op onze nieuwsbrief InschrijvenSchrijf je in op onze nieuwsbrief