Els Ampe

Mandaat

Voorzitter Open Vld-fractie Brussels Parlement

Over Els

Brussels parlementslid

Ik ben niet geboren in een politiek nest. Moeder uit beroepsonderwijs. Beide grootvaders leraar. Ik ben Bouwkundig ingenieur, net als mijn vader. Ik ben schrijfster. En ik en een werkende moeder.

Maar, ik ben bovenal uw volksvertegenwoordiger. dat laat mij toe te werken aan het sterkste bouwwerk, dat van mensen. Ik werkte samen met honderden Brusselaars om hun wijk op te knappen. Voor de kinderen lieten we speelpleinen bouwen. Ik kwam op voor het Brussels centrum. De voetgangerszone is er. Nieuwe winkels ontstaan er. Ik zette nieuwe technologie in om onze stadslucht proper te maken. De eerste elektrische bus en laadpalen zijn er.

 Ik schudde de gemeentepolitiek op maar nu is het tijd om bruggen te bouwen tussen Brussel en Vlaanderen. Tijd dat politiek de ambitie van de doeners bijbeent. Ik wil vechten voor ons onderwijs. De kwaliteit van ons onderwijs moet 10/10 halen en er moet plaats zijn voor iedereen.

Omdat de beslissingen daarvoor in het Vlaams Parlement worden genomen, kom ik daarvoor op. Ik wil ook bruggen bouwen tussen Vlaanderen en Brussel zodat de metro eindelijk tussen Brussel en de Vlaamse rand rijdt. Daarom ben ik uw Brusselse kandidaat voor het Vlaams Parlement.

 

Els Ampe (Oostende, 1979) is Brussels Parlementslid voor Open Vld. Ze liep school in de Athenea van Oostende en Brugge. Na de middelbare school kwam ze naar Brussel om aan de Vrije Universiteit Brussel burgerlijk ingenieur te studeren. Na het beëindigen van deze studie volgde ze nog een Mastère en Gestion Integrée aan de Université Libre de Bruxelles. Els bleef na haar studies in Brussel, en vestigde zich met haar partner Filip Moeykens en 4 kinderen in Laken. In 2003 richtte ze in Brussel een afdeling van Jong VLD op. In 2004 stelde ze zich voor het eerst kandidaat voor de Brusselse gewestverkiezingen. Op die manier werd ze op 13 juni 2004 de jongste verkozene in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement. In het Brussels Parlement zetelt ze in de commissie Leefmilieu en in de commissie Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw. Daarnaast zetelt ze in de commissie Onderwijs van de Raad van de VGC. Ze is tevens fractieleider van de Open Vld in het Brussels parlement. Sinds 2006 is Els Ampe eveneens gemeenteraadslid in Brussel-Stad. Na de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012 werd zij schepen van Openbare Werken, Mobiliteit en Wagenpark in de Stad Brussel.Schrijf je in op onze nieuwsbrief InschrijvenSchrijf je in op onze nieuwsbrief