Frank Wilrycx

Mandaat

Volksvertegenwoordiger

Over Frank

Frank zette zijn eerste stappen in de politiek in oktober 2000 en werd meteen ook burgemeester van Merksplas. Hij komt steevast als één van de populairste burgemeesters van Vlaanderen uit de polls en ook bij de verkiezingen weet Frank te scoren. Intussen is hij begonnen aan zijn 4de termijn als burgemeester. Frank zetelt ook al 5 jaar in het Federaal Parlement, als opvolger van Annemie Turtelboom. Zowel in de kamer als in zijn gemeente volgt hij het energiedossier op de voet. Met het gemeentelijk energiebedrijf in Merksplas werkt Frank volop aan een beter klimaat. Zo werd begin april voor het eerst in Vlaanderen “groen gas” geproduceerd, en dat in Merksplas! Frank probeert steeds aan politiek te doen van onderuit en met de voetjes op de grond.

Open Vld is de partij voor iedereen die werkt of gewerkt heeft en bijdraagt aan een betere maatschappij. De handen uit de mouwen en de voetjes op de grond.

Kempenaars zijn stille werkers. Onze regio heeft een enorm potentieel maar staat ook voor vele uitdagingen. Ik wil mijn nek uitsteken voor onze regio en Kempense succesverhalen in Vlaanderen promoten. Als burgemeester loop ik in Merksplas voorop in de strijd tegen de klimaatopwarming. We pionieren op verschillende vlakken: asbestbestrijding, groene energie, ….. Door meer ‘gewoon doen’ kunnen we de strijd voor het klimaat echt aangaan. Als ondernemer vind ik het cruciaal om vrijheid te hebben. Te veel regels werken beklemmend. Een overheid moet mensen vrij hun keuzes laten maken. Daarom wil ik ten strijd tegen kafka!

 Schrijf je in op onze nieuwsbrief InschrijvenSchrijf je in op onze nieuwsbrief