Kato Mannaerts

Over Kato

Ik ben Kato Mannaerts, 29 jaar, een echte bakkersdochter. De handen uit de mouwen steken, zit er bij mij dus al van jongs af aan in. Ik groeide op in Hemiksem, maar vloog tijdens mijn studies de wereld rond. Ik wilde zo veel mogelijk culturen (en keukens!) leren kennen. Zo presenteerde ik het internationale nieuws op een Tv-zender in Bolivia en liep ik ook stage aan de Belgische ambassade in Peru. Vandaag woon ik samen met mijn vriend Jowan in Schelle, waar ik tijdens de laatste verkiezingen lijsttrekker was. Als kabinetsmedewerker van ministers Lydia Peeters en Sven Gatz, focus ik mij op de sociale energiedossiers en het buitenlands beleid. Tijdens het weekend klus ik soms bij als flexijobber in de bakkerij van mijn ouders. Stilzitten staat dus zeker niet in mijn woordenboek!

Als dochter van kleine zelfstandigen, werd het liberaal gedachtegoed me met de paplepel ingegeven. Bovendien geloof ik niet in vingerwijzen of het doorschuiven van de hete ‘patat’. Met Open Vld willen we bruggen bouwen, zoeken naar oplossingen en zélf de handen uit de mouwen steken. Bij zo’n partij voel ik mij thuis.

Ik wil volop werk maken van een sociale trampoline, waarin mensen worden opgevangen wanneer zij hier nood aan hebben maar ook begeleid worden naar een nieuwe uitdaging. Niemand heeft er baat bij wanneer mensen langdurig thuis blijven en hun weg niet meer terugvinden naar de arbeidsmarkt. Daarnaast zet ik in op samenwerking, zowel nationaal als internationaal. Problemen moeten aangepakt worden op het juiste niveau. De klimaatcrisis los je niet alleen op in je eigen straat. Ten derde ga ik voluit voor een efficiënte overheid. Technologie staat niet stil. Geen bergen paperassen meer, maar handige en veilige digitale toepassingen. We brengen de federale overheid naar de 21ste eeuw.

 Schrijf je in op onze nieuwsbrief InschrijvenSchrijf je in op onze nieuwsbrief