Peter Gysbrechts

Over Peter

Geboren in een liberaal nest en mijn 4de legislatuur als burgemeester gestart in Putte. Mijn moeder was senator voor de PVV en mijn vader heeft eveneens 30 jaar de eer gehad om de burgemeesterssjerp van Beerzel te mogen dragen. Ik ben gestart in de bank- en verzekeringssector als zelfstandig agent bij Fintro, het vroegere “blauw fabriekske”. Engagement opnemen zit bij ons in het bloed. Na jarenlang conservatief beleid in eigen dorp hebben we in 2001 met een aantal recepten voor modern bestuur snel de meerderheid kunnen breken tot op de dag van vandaag. Ik heb ook als tweemaal Vlaams parlementslid gediend waar ik me heb toegelegd op Welzijn en Sport. Ik heb o.a. meegewerkt aan de hervorming van de jeugdzorg en het Vlaams welzijnsbeleid. Dossiers waar Open VLD moet opboksen tegen de verouderde recepten van de katholieke zuil. Na 26 mei wil ik dat gevecht verderzetten.

Ik ben geboren en getogen in een liberale familie en hebt mij daar altijd perfect thuis in gevonden.

Als ik verkozen ben dan mag je bij mij rekenen op:

  1. Een sterker onderwijs dat opnieuw onze jongeren aan de top van het Europees onderwijslandschap zet.
  2. Een verdere hervorming van het welzijnsbeleid zodat we echt middelen in handen krijgen om de problematische cijfers van o.a. zelfdoding en depressie aan te pakken en zorg betaalbaar te maken.
  3. Een absoluut gevecht om onze middenklasse opnieuw te doen heropleven. Wie hard werkt, moet ook de vruchten er van kunnen plukken. Geen genade meer met halfslachtige maatregelen die neerkomen op harder werken minder verdienen.

 Schrijf je in op onze nieuwsbrief InschrijvenSchrijf je in op onze nieuwsbrief