Chat with us, powered by LiveChat

Stephanie D’Hose

Mandaat

Vlaams Volksvertegenwoordiger

Over Stephanie

Wist je dat ik…

  • Al 15 jaar werk voor en achter de schermen van de politiek? Tot op vandaag ben ik adjunct-kabinetschef van Sven Gatz.
  • Een enorm leesbeest ben en graag boeken verslind op de trein naar Brussel?
  • Oost én West-Vlaamse roost heb? Mijn papa is van Brakel, mijn mama van Roeselare
  • Al jaren vis noch vlees eet.
  • Meter van van de AA Gent Ladies (Buffalo!)
  • De handen graag uit de mouwen steek: mijn vriend Diederik en ikzelf hebben ons appartement in Gent zelf verbouwd.
  • Vroeger ballet heb gedanst en nog steeds heel graag naar een dansvoorstelling ga.

 

Waarom Open Vld?

Mijn ouders waren kleine zelfstandigen. Ze werkten hard, maar vonden dat niet erg. Ze genoten van het dagelijkse contact met mensen van allerlei pluimage: jong of oud, man of vrouw, rijk of arm, linkst of rechts, het maakte allemaal niet uit, zolang het maar oprecht was. Zo is het bij mij ook: ik wil mensen voelen. Of het nu op een burendrink, tijdens een wedstrijd van AA Gent, of op café is. Want politiek is geen bijberoep. Maar dat wreekt zich soms. Vorig jaar werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt: mijn hart maakte overuren en slapen lukte niet meer. Door dit alles besef ik meer dan ooit dat we allemaal mensen zijn en dat het iedereen wel eens te veel wordt. Laten we elkaar dus op elk moment met respect behandelen. Weg van de straatgevechten op sociale media, weg van het grote gelijk. Open Vld heeft al deze basiswaarden in zich. Handen uit de mouwen en voetjes op de grond. Liberalen doen dat gewoon.

 

Drie op drie:

  • Een Vlaanderen in beweging

De auto zal altijd een rol spelen in onze mobiliteit, maar de alternatieven moeten ruimer en makkelijker toegankelijk zijn: stipt, comfortabel en frequenter openbaar vervoer, meer fietssnelwegen op korte termijn, deelwagens, deelfietsen en waarom niet deelsteppen?

 

  • Een Efficiënt Vlaanderen

Administratie moet nog efficiënter en goedkoper. Steden en gemeenten moeten nog meer samenwerken. De provincie als politiek instelling schaffen we helemaal af. Kafka mag nu echt wel met pensioen.

 

  • Een gezond Vlaanderen

We moeten onze zorg nog verder specialiseren. Dat psychologische zorg nu terugbetaald wordt, is een goede eerste stap. Maar om de problemen bij de wortel aan te pakken, moet Vlaanderen ook veel ambitieuzer zijn op vlak van preventie. Want de beste zorg is de zorg die je niet nodig hebt.Schrijf je in op onze nieuwsbrief InschrijvenSchrijf je in op onze nieuwsbrief