Zelfa Madhloum

Over Zelfa

Zelfa is een 30 jarige onderneemster uit Puurs-Sint-Amands met Irakese roots, getrouwd met Max en moeder van Alexander. Zelfa studeerde journalistiek en maakte samen met Rudi Vranckx de reportage “Tussen Schelde en Tigris”. Vandaag leidt ze haar eigen export-bedrijf “Belgian Food Company”. Voetbal is haar favoriete hobby. Naast voetballen is ze ook scheidsrechter. Een vrouw van hier met wortels van ginder. Een straffe madam, feministe, trots op al haar identiteiten, sociaal en ambitieus. Liberaler vind je niet.

Als dochter van derde generatie ondernemers ben ik van kleins af aan opgegroeid in het liberale gedachtegoed. De vrijheid om te kiezen wie ik wil zijn, hoe ik mijn leven wil leiden en wat ik er van wil maken. Dat is de visie die ik draag en uitadem. Vrijheid en kansen geven om het beste van mijn leven te maken.

Mijn 3 afspraken:

  1. We moeten de kinderopvang beter en efficiënter maken. Als trotse mama van Alexander begrijp ik maar al te goed de noden voor een optimalisatie van het kinderopvangsysteem, iets waar ik geloof vele hardwerkende ouders baat bij kunnen hebben.
  2. We moeten vluchtelingen mobiliseren en klaarstomen voor de arbeidsmarkt. Vluchtelingen en nieuwkomers blijven hangen in de vicieuze cirkel van het OCMW terwijl de openstaande vacatures alsmaar bijkomen. Het systeem moet soepeler en efficiënter. Het doel is om de vluchtelingen zo veel mogelijk aan het werk te krijgen.
  3. Sociaal ondernemerschap en Corporate Social Responsibility stimuleren. Als ondernemer kan je een groot verschil realiseren door het boosten van CSR. It takes a village to raise a child.

 Schrijf je in op onze nieuwsbrief InschrijvenSchrijf je in op onze nieuwsbrief