Chat with us, powered by LiveChat

voorzitter Gwendolyn Rutten

Optimist, vooruitgangsdenker en doener.

… is blauw in hart en nieren. Ze is zowel economisch als filosofisch een liberale politica. Dat hoor je in het programma dat ze uitdraagt als Voorzitter, in haar tussenkomsten in het Parlement, dat lees je in haar teksten en dat zie je in haar (blauwe) ogen als je met haar praat.

…werkte de voorbije jaren achtereenvolgens voor de partij, de Europese instellingen en de Vlaamse regering.

…begon als medewerker bij het toenmalige vormingsinstituut van VLD, het zgn. IVK (Instituut voor Kadervorming). Ze kent de basis als geen ander. Elke avond ging ze van afdeling naar afdeling om met mandatarissen en leden te praten, te discussiëren en informatie uit te wisselen.

… is partijvoorzitter sinds december 2012. Ze zetelde tussen 2010 en 2014 in de Kamer van Volksvertegenwoordigers en werd in 2014 verkozen in het Vlaams parlement. Ze is thuis in Vlaanderen, België en Europa.

…bijt zich als voormalig kabinetschef ten gronde vast in dossiers. Politiek moet niet alleen goed klinken, maar vooral juist zijn.

… staat voor een progressief, empathisch, emanciperend en volks liberalisme. Haar boek “De geëngageerde burger” toont dat we drie dingen nodig hebben: lef, ambitie en verantwoordelijkheid.

…leest, schrijft, lacht en geniet. Niet het minst van Juliette en Alphonse, maar ook van een goed gesprek of een stevig debat.

…wil zich met uw steun als nationaal partijvoorzitter en schepen in Aarschot inzetten voor het nieuw liberaal project dat mensen en ideeën samenbrengt!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief InschrijvenSchrijf je in op onze nieuwsbrief