Chat with us, powered by LiveChat

Sihame El Kaouakibi versterkt Vlaamse lijst provincie Antwerpen van Bart Somers

Sihame El Kaouakibi versterkt Vlaamse lijst provincie Antwerpen van Bart Somers

Bart Somers en Sihame El Kaouakibi kondigden vanochtend de intrede van Sihame in de politiek aan. Sihame zal op de tweede plaats staan op de Vlaamse lijst voor de provincie Antwerpen voor Open Vld die getrokken wordt door Somers.

Sihame El Kaouakibi geboren in 1986 in Boom, is onderneemster en auteur. Ze studeerde voor onderwijzeres aan de Artesis Plantijn Hogeschool en behaalde een master in de Onderwijskunde aan de Vrije Universiteit Brussel. In 2009 richtte ze Let’s Go Urban op. Een organisatie dat naschoolse opleidings- en leerprogramma’s aanbiedt voor kinderen en jongeren met een uiteenlopende achtergrond. Sihame leidt onder meer ook het bedrijf WannaWork, een recruteringsplatform dat jongeren en bedrijven op een alternatieve manier met elkaar in contact brengt en diversiteits-scans uitvoert op de werkvloer. Sihame zetelde van 2015 tot en met  2018 in de raad van bestuur van de VRT.

Onderwijs, de sleutel naar meer jobs en meer diversiteit

Sihame El Kaouakibi: Ik ben een doener. Ik heb letterlijk van socio-economische thema’s en innovatie mijn missie gemaakt. Met de projecten Let’s Go Urban Academy en WannaWork probeer ik iedereen, jongeren, ouders, onderwijs en ondernemers te laten samenwerken. Dat ik mij nu verkiesbaar stel, voelt als een logische stap om dat ook in de politiek te stimuleren.

All-in economy

“Wat Bart doet in Mechelen, daar heb ik bewondering voor. Bart voert een sterk inclusief beleid, met veel aandacht voor jongeren, diversiteit, onderwijs en ondernemen. Daardoor heeft hij zijn stad en het samenleven in zijn stad sterk verbeterd.”

Middelen, talent, goesting, vacatures en dynamische ondernemers genoeg. Een integrale aanpak waarbij gestart wordt vanuit de onderbuik van de samenleving, ons onderwijs, en waarin iedereen de finishlijn haalt, de lokale economie voeden daar wil ik aan meewerken. Om meer mensen – jongeren, ouders en leerkrachten – te betrekken, om meer  jobs in te vullen, meer diversiteit op de werkvloer en maatschappij te stimuleren. Allemaal samen, een all-in economy. Ik geloof dat dat bij Open Vld kan.

Bart Somers: “Sihame is jong, gepassioneerd én heeft een bewezen trackrecord in ondernemen met een maatschappelijke, sociale en economische insteek. Ze heeft een sterk emancipatorisch pleidooi naar jongeren. Ze geeft hen kansen en doet hen geloven in hun eigen kunnen. Dat is een bij uitstek positief, optimistisch en liberaal verhaal.”

Over Sihame

Sihame El Kaouakibi, 32 jaar (*1986), werd geboren in Boom. Dochter van een eerste generatie nieuwe Belgen van Marokkaanse afkomst. Sihame behaalde na de lerarenopleiding aan de AP Hogeschool een master in de Onderwijskunde aan de VUB.

In 2009 startte ze Let’s Go Urban (LGU) in Borgerhout op, een organisatie dat naschoolse opleidings- en leerprogramma’s aanbiedt voor kinderen en jongeren met een uiteenlopende achtergrond. In 2018 opende LGU het eerste Urban Center op het Kiel in Antwerpen. Een plaats waar wekelijks meer dan duizend kinderen en jongeren bereikt en ondersteund worden op persoonlijk-, studie-, werk- en ondernemingsvlak. Dit jaar vierde de organisatie haar tiende verjaardag.

In 2017 richtte Sihame WannaWork op, een recruteringsplatform dat de nieuwe generatie jongeren en bedrijven op een alternatieve, nieuwe manier met elkaar in contact brengt.

In 2013 werd haar boek #Believe uitgegeven door uitgeverij Lannoo. Waarom iedereen zegt, maar niemand echt gelooft dat jongeren de toekomst zijn. Een oproep naar de nieuwe generatie om zich te laten omringen door “believers”. Een oproep naar de samenleving om oogkleppen af te gooien en het potentieel en talent van de nieuwe generatie aan te spreken.

Eind 2018 lanceerde Sihame en haar team WeLoveBXL (Molenbeek). Analoog aan de methodiek van Let’s Go Urban in Antwerpen, maar met een Brussels team, partners en DNA.

In 2018 renoveerde ze het Jacob Jordaenshuis in Antwerpen. Het JJHouse is nu een werkplek en ontmoetings- en evenementenruimte.Schrijf je in op onze nieuwsbrief InschrijvenSchrijf je in op onze nieuwsbrief